Kadınların görünümü için saçların önemli olması gibi erkeklerin görünümü için de sakallar önemlidir. Kimileri sakallarını hiç özensiz uzatsa da kendine yakıştırır. Bununla birlikte sakal bakım ve özen gerektirir. Peki, sakal uzatmanın püf noktaları nelerdir? Yanıtlar için yazımızı okumalısınız.

Neden sakal bırakmak istediğinize karar verin

Öncelikle sakal bırakmak konusunda kararlı olmalı ve neden istediğinizi bilmelisiniz. Sakal bırakmak yüzünüzdeki kusurları gizler, dişleriniz veya dudaklarınız gibi yüzünüzde ilgiyi üzerine çekmek istediğiniz yerleri vurgular, yüzünüzün genel şeklini değiştirir, kontrast yaratır, bebek yüzü olgun yüze çevirir, daha olgun bir görüntü kazandırır.

Cildinizi sakal için hazırlayın

Öncelikle tamamen tıraş olmanız sakalın daha sağlıklı uzamasını sağlar. Jilet veya ustura tarzı bir tıraş bıçağı ile yapılan güzel bir tıraş, üzerine cilt bakım ürünleri ile peeling, cilt temizliği gözenekleri açar, sakal diplerini havalandırır. Böylece yeni bir yüzle yeni bir sakala merhaba dersiniz. Tıraş olurken sakallarınızı kıl uzama yönüne doğru kesmeyi ihmal etmeyin.

Sakalınız uzamaya başladıktan sonra bu sefer tıraş makinasının tarağı ile bir kaç kez üst üste üzerinden geçerek kirli sakal bırakın. Sakal uzadıkça tıraş makinesi tarağını daha uzun numaralara getirerek kesim yapabilirsiniz. Sakal şeklinize göre kirli sakalınızı uzarken yönlendirin. Örneğin keçi sakal veya top sakal uzun olacak şekilde sakal bırakıyorsunuz, o zaman kalan kısımları tıraş makinesi ile kısaltarak ilerleyin.

Yüz tipinize uygun sakal seçin

İnternetteki kolay Photoshop programları veya efektli çizim programları yüz tipine uygun sakal belirleme konusunda bilgi verebilir.

Sakal bakımı yapmayı ihmal etmeyin

Sakal bakımı beslenmeden tüm vücut bakımına her şeyle ilgilidir. Omegalar, B ve D vitaminleri, sakal için oldukça besleyicidir. Sürekli olarak nemlendirici ile desteklemek, doğal yağlar kullanmak, bitki özleri ile yıkamak sakalınızı en parlak ve canlı haline kavuşturacaktır.

Sakalınızı tarak kullanarak, mümkün oldukça sıklıkla tarayın. Sık ve kalın sakallara geniş aralıklı sert taraklar, ince ve seyrek sakallara ince telli, ince aralı taraklar kullanabilirsiniz.

Sakallarınız uzadıkça şeklini doğal hale getirin

Burada doğal halden kastımız, sakalınızın gereğinden fazla şekillendirilmiş bir sakala dönüşmemesi. Sakalın doğal görünmesi gereklidir. Yoğun sakal bırakmada ne kadar doğal görünüm o kadar iyi bir stil demektir.

Uçlardan alın, kırıkları temizleyin

Küçük bir saç kesim makası ile arada sırada aralardan fazla uzayan veya kötü uzayan sakalları kesmeniz oldukça iyi olacaktır. Sakal uçlarındaki kırıkları aynı saçlardaki gibi temizlerseniz sakallar daha canlı ve sağlıklı uzarlar.

Dış koşullardan koruyun

Kış koşullarında, rüzgâra karşı atkı, boyunluk gibi aksesuarlar ile yaz koşullarında güneşe karşı güneş koruyucu, yağ ve nemlendiriciler ile sakalınızı koruyun.

No Comments Yet

Comments are closed